Doporučujeme

Tlačenkový salát – „vyprošťovák“

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Tlačenkový salát – „vyprošťovák“

  • 0

Doba přípravy
15 minut

Množství
dle chuti

tlačenka
kapie
kyselá okurka
červená cibule

Zálivka:
hořčice, worcestrová omáčka
olej, sůl, pepř, cukr, ocet

Tlačenku nakrájíme na menší kostky, kapii, kyselou okurku také na kostičky, ale samozřejmě drobnější. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky a vše dáme do mísy. Zálivku vyrobíme v nám vyhovujícím poměru z uvedených surovin a dochutíme dle svých chuťových potřeb a nálad. Zálivku nalijeme do mísy k tlačence a zelenině a důkladně promícháme. Uložíme do chladu a podáváme vychlazené jako výborný „vyprošťovák“, třeba po Silvestrovské oslavě. Množství surovin záleží na každém, neboť někdo miluji více cibule, někdo kyselejší zálivku a někdo zase pikantnější.

Poznámka
Pivo jako křen :)


  • Vybrali jsme pro Vás