Doporučujeme

Špenátová roláda

Špenátová roláda | foto: Tereza Mrowiecovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Špenátová roláda

  • 0

Doba přípravy: 55 minut

  • 300 g mladých špenátových listů
  • 5 vajec
  • 100 g polohrubé mouky
  • 4 obdélníkové plátky šunky
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • máslo na potření papíru na pečení

1. Špenát jemně omyjeme, necháme okapat a zlehka osušíme v papírové utěrce.
Listy nakrájíme na drobné kusy. Mouku prosijeme se solamylem, česnek utřeme se solí a pepřem. Ke špenátu přidáme prošlehané žloutky, česnek, mouku a promícháme.

2. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh a po částech jej vmícháme do špenátové hmoty. Plech vyložíme papírem na pečení, potřeme jej máslem a na něj rozetřeme ve stejnoměrné vrstvě těsto. Pečeme 15 až 17 minut při 160 °C.

3. Upečený korpus vyjmeme z trouby a necháme mírně prochladnout, poté na něj rozložíme šunku a opatrně stočíme do rolády. Rolku necháme zcela vychladnout (pro úplné "zpevnění" ji můžeme uložit do chladu) a pak ji nakrájíme na plátky a zajistíme párátky.

Tip: Výborně chutná se zeleninovým salátem nebo jen jako samostatná chuťovka.


  • Vybrali jsme pro Vás