Doporučujeme

Sedmikrásková polévka

Sedmikrásková polévka | foto: Tereza Mrowiecovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Sedmikrásková polévka

  • 0

Doba přípravy: 35 minut
Množství: 4 - 5 porcí

  • 1l polotučného mléka
  • asi 20 kvítků sedmikrásek
  • 1 menší pórek
  • 1 svazek čerstvých bylinek dle vlastního výběru
  • 4 lžíce instantní jíšky
  • 1 kostka masoxu
  • sůl, pepř
  • bylinky a bylinkový olej na dochucení

1. Mléko nalijme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme masox, dobře omytý a nakrájený pórek, polévku osolíme, opepříme, vaříme asi 10 minut. Pak vmícháme instantní jíšku a vaříme dalších 5 minut.

2. Do polévky přidáme nakrájené bylinky a sedmikrásky, dobře rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do talířů a před podáváním zakápneme bylinkovým olejem, který podmaní veškerou chut...

3. Pokud chcete tuto polévku využít jako hlavní chod, dejte místo 1litru mléka jen 750 ml mléka a zbytek použijte smetanu na vaření a k polévce podávejte opečené toustíky...

Poznámka: Tato polévka je naprostá kytičková pohádka.


  • Vybrali jsme pro Vás