Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Salát Champignon-Bacon-Pecorino

  0:24aktualizováno  0:24

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
15 minut

Množství
3

200 g čerstvých žampionů (Champignon)
100 g uzené slaniny (Bacon)
100 g sýru Pecorino
100 g sýru Eidam
majonéza

Na suchou rozpálenou pánev naskládáme tenké plátky uzené slaniny a opečeme do křupava. Opečenou slaninu dáme osušit od přebytečného tuku na papírový ubrousek a necháme vychladnout. Po vychladnutí silně křupavou slaninu nakrájíme na menší kousky. Ve výpeku ze slaniny si orestujeme nakrájené žampiony a po orestování je také necháme oschnout a vychladnout. Na jemném struhadle si nastrouháme sýr Pecorino a smícháme jej s třemi lžícemi poctivé majonézy. Sýr Eidam nakrájíme na malé kostičky. Do mísy vložíme všechny suroviny a dobře promícháme s ochucenou majonézou, která nám smícháním se sýrem příjemně zhoustla. Salát již nesolíme, neboť slanina a sýr Pecorino jsou dostatečně slané. Necháme vychladit a podáváme s čerstvým nejlépe křupavým pečivem-bagetkou.

Poznámka
Víno

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.