Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Pohankový salát

  0:46aktualizováno  0:46

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
30

Množství
3

Pohanku - šálek a půl uvaříme v osolené vodě dle návodu a slijeme, dáme do misky.

Uvaříme si sojové maso v hodně osolené vodě, já měla plátky, které je potřeba ještě pokrájet. Poté přidáme k pohance.

Uvaříme zeleninu, já měla mraženou směs královskou. Slijeme, necháme okapat a dáme do misky.

Vše opepříme, přidáme bylinky typu tymián, provensálké koření a přidáme pár kapek extra panenského olivového oleje a vše promícháme.

Rizoto se dá jíst teplé a nebo i studené, jako hlavní chod pro vegetariány či vegany a nebo jako dobrá příloha.

Já nyní volím jako hlavní chod.

Pohanku - šálek a půl uvaříme v osolené vodě dle návodu a slijeme, dáme do misky.

Uvaříme si sojové maso v hodně osolené vodě, já měla plátky, které je potřeba ještě pokrájet. Poté přidáme k pohance.

Uvaříme zeleninu, já měla mraženou směs královskou. Slijeme, necháme okapat a dáme do misky.

Vše opepříme, přidáme bylinky typu tymián, provensálké koření a přidáme pár kapek extra panenského olivového oleje a vše promícháme.

Rizoto se dá jíst teplé a nebo i studené, jako hlavní chod pro vegetariány či vegany a nebo jako dobrá příloha.

Já nyní volím jako hlavní chod.

Poznámka
Pohanku - šálek a půl uvaříme v osolené vodě dle návodu a slijeme, dáme do misky.

Uvaříme si sojové maso v hodně osolené vodě, já měla plátky, které je potřeba ještě pokrájet. Poté přidáme k pohance.

Uvaříme zeleninu, já měla mraženou směs královskou. Slijeme, necháme okapat a dáme do misky.

Vše opepříme, přidáme bylinky typu tymián, provensálké koření a přidáme pár kapek extra panenského olivového oleje a vše promícháme.

Rizoto se dá jíst teplé a nebo i studené, jako hlavní chod pro vegetariány či vegany a nebo jako dobrá příloha.

Já nyní volím jako hlavní chod.

Autor:




Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.