Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Podzimní salát se zkaramelizovanou hruškou a ořechy

  0:46aktualizováno  0:46
Tento salát se perfektně hodí pro zimní dny, kdy je sychravé počasí a vy máte chuť na něco dobrého . Jen co jsem uviděla na farmářských trzích řepu a hrušky, neváhala jsem. Tento salát jsem si vymyslela musím říct, že je opravdu skvělý. Skořice a med mu dávají ten správný šmrnc. Do zkaramelizovaných cibulí a hrušek můžete přidat portské víno či jiné oblíbené. Místo hrušek můžeme použít jablka.

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
45 min

Množství
2-3

2 středně velké řepy
2 červené cibule
1 tvrdší hruška
med podle chuti ( popř. třtinový cukr)
2 lžíce másla
kvalitní olivový olej
ořechy
kozo-ovčí sýr ( nebo jaký máte rádi)
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
snítky tymiánu
celá skořice

Předehřejme si troubu na 180°C. Nejdříve si nakrájíme syrovou řepu na měsíčky. Plech vymažeme olejem, přidáme řepu, tymián a špetku soli. Vše promícháme. Pečeme 30 minut. Mezitím si nakrájíme na měsíčky cibuli. Rozehřejeme si na pánvi máslo. Přidejte cibuli. Po zhnědnutí cibule přidejte měsíčky neoloupaných vykrájených hrušek Vše restujeme 3 minuty. Poté přidejte med a skořici a restujeme ještě 5 minut. Mezitím co se nám peče řepa, si opražíme ořechy.
Servírujeme teplé spolu s ořechy. Nakonec vše zakápneme olejem a dozdobíme plátky sýra a tymiánu a skořicí.

Autor:




Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.