Doporučujeme

Petrželová sekaná

Petrželová sekaná | foto: Tereza Mrowiecovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Petrželová sekaná

  • 0

Doba přípravy: 85 minut

  • 350 g mletého hovězího masa
  • 150 g mletého vepřového masa
  • 2 starší žemle
  • 4 plátky slaniny
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 5 lžíce mléka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • hrst jemně sekané zelené petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka, pepř, sůl
  • bílek na potření

1. Nakrájené žemle zalijeme mlékem a necháme nasáknout, poté je vymačkáme a smícháme v míse s mletým masem. Přidáme vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, utřený česnek, majoránku, osolíme, opepříme a promícháme.

2. Masovou směs rozložíme na potravinářskou fólii, překryjeme ji druhou fólii a dlaní opatrně rozprostřeme do co největšího obdélníku. Opatrně sejmeme fólii a směs rovnoměrně posypeme petrželkou. Pomocí dolní fólie směs svineme do rolády, opatrně přeložíme do pekáčku a mokrou rukou uhladíme.

3. Sekanou potřeme bílkem, poklademe plátky slaniny, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut dozlatova. Během pečení sekanou podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem.


  • Vybrali jsme pro Vás