Doporučujeme

Kuřátko "nahulátko"

Kuřátko "nahulátko" | foto: Isifa

Čtenářský recept: Kuřátko "nahulátko"

  • 0
"Ta tomuhle kuřeti říkávaly moje dcery, když byly malé. Asi proto, že syrové kuře je holé," vysvětluje čtenářka Helena, která nám poslala svůj recept na kuře pečené v jednom pekáči i s přílohou a dalšími ingrediencemi.

Doba přípravy: 3/4 hodiny
Množství: 3 porce

  • 3 kuřecí stehna
  • 9 brambor
  • trocha olivového oleje
  • pár plátků anglické slaniny
  • 1 kapie
  • 1 pórek malý
  • malá cuketka
  • 1 sladká smetana

1. Stehna osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme pár kapkami olivového oleje, položíme slaninu a brambory oloupané pokrájené na plátky, osolíme je dost, okmínujeme, posypeme pórkem a nakrájenou kapií, okořeníme oblíbeným kořením.
2. Nahoru položíme stehna a zalijeme smetanou.
3. Pečeme do zlatova, asi v polovině pečení stehna otočíme a podlijeme krapítkem vody.

Poznámka: Výhodou tohoto vynikajícího a jednoduchého jídla je to, že se prakticky bez práce dělá hlavní chod i s přílohou v jednom. Dáme do trouby a jdeme se věnovat něčemu jinému, hlídat ale musíme. S ledovým salátem je to pochoutka.


  • Vybrali jsme pro Vás