Doporučujeme

Krůtí pánvička

Krůtí pánvička | foto: Alice Barešovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Krůtí pánvička

  • 0
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Doba přípravy
1 h

Množství
3 - 4

Krůtí prsa (asi 250 g)
olivový olej
pikantní hořčice
cibule
hlávkové zelí
řapíkatý celer
čekanka
cherry rajčata
sůl
pepř
koření na gyros
půl plechovky červených fazolí

Krůtí prsa se nakrájí na nudličky a nejlépe den předem se naloží do oleje smíchaného s pikantní hořčicí (udělat marinádu).
Na základ z olivového oleje, nakrájené cibule, se přidá naložené maso, nakrájené kousky zelí, kousky řapíkatého celeru, čekanka, pár cherry rajčat, sůl, pepř, směs koření na gyros, pro dochucení možno přidat ještě hořčici a vodu, nakonec se vmíchá polovina obsahu červených fazolí z konzervy. Zelenina by měla být pokrájená na větší kousky a opékat jen krátce.

Poznámka
Jako příloha se hodí hranolky, krokety nebo rýže. Zelenina by měla trochu křupat.


  • Vybrali jsme pro Vás