Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Krůtí pánvička

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Krůtí pánvička | foto: Alice Barešovápro iDNES.cz

Doba přípravy
1 h

Množství
3 - 4

Krůtí prsa (asi 250 g)
olivový olej
pikantní hořčice
cibule
hlávkové zelí
řapíkatý celer
čekanka
cherry rajčata
sůl
pepř
koření na gyros
půl plechovky červených fazolí

Krůtí prsa se nakrájí na nudličky a nejlépe den předem se naloží do oleje smíchaného s pikantní hořčicí (udělat marinádu).
Na základ z olivového oleje, nakrájené cibule, se přidá naložené maso, nakrájené kousky zelí, kousky řapíkatého celeru, čekanka, pár cherry rajčat, sůl, pepř, směs koření na gyros, pro dochucení možno přidat ještě hořčici a vodu, nakonec se vmíchá polovina obsahu červených fazolí z konzervy. Zelenina by měla být pokrájená na větší kousky a opékat jen krátce.

Poznámka
Jako příloha se hodí hranolky, krokety nebo rýže. Zelenina by měla trochu křupat.

Autor:


Oblékněte dítě hezky a levně
Oblékněte dítě hezky a levně

Nakupujte v dětském bazárku eMimino.cz.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.