Doporučujeme

Králík pečený pod kachním dozorem

Králík pečený pod kachním dozorem | foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Králík pečený pod kachním dozorem

  • 0

Doba přípravy: 150 minut
Množství: 8 porcí

1 naporcovaný králík

1 naporcovaná kachna

kmín, sůl, voda

1 naporcovaný králík

1 naporcovaná kachna

kmín, sůl, voda

1. Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme, naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem“ (zakryta) porcí kachny.
2. Dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na střední teplotu přikryté v troubě cca 2 hodiny.
3. Následně ještě dopečeme cca 30 minut nezakryté, tak u masa docílíme zlatavé barvy. Velmi často a poctivě přeléváme výpekem. Maso králičí i kachní je poté extra chutné a odpadá od kosti.

Tip: Vynikající kombinace dvojího druhu masa. Jako příloha se hodí kysané zelí a houskový knedlík.


  • Vybrali jsme pro Vás