Doba přípravy: 20 minut
Množství: 4 porcí
- 500 ml smetany na vaření
- 4 hrsti mladého špenátu (lístky)
- 250 ml silného kuřecího vývaru
- 1 cibule šalotka
- 2 lžíce oliv.oleje
- lžička nakladaného zázvoru
- lžička wasabi
- trochu citronové šťávy
- pepř, sůl
1. Oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme omyté lístky špenátu a restujeme asi minutu. Zalijeme vývarem a povaříme 2 minuty. Pak přidáme smetanu, zázvor, wasabi a povaříme ještě minutu.
2. Směs přelijeme do mixéru, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a vše rozmixujeme na lehký krém.
3. "Cappuccino" ihned rozdělíme do čtyř sklenic s ouškem a ihned podáváme. Nakonec můžete povrch nápoje ozdobit trochou šlehačkové pěny. V tomto případě podáváme se lžící...