Doporučujeme

Čtenářský recept: Jarní špenátové cappuccino

  • 1

Doba přípravy: 20 minut
Množství: 4 porcí

  • 500 ml smetany na vaření
  • 4 hrsti mladého špenátu (lístky)
  • 250 ml silného kuřecího vývaru
  • 1 cibule šalotka
  • 2 lžíce oliv.oleje
  • lžička nakladaného zázvoru
  • lžička wasabi
  • trochu citronové šťávy
  • pepř, sůl

1. Oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme omyté lístky špenátu a restujeme asi minutu. Zalijeme vývarem a povaříme 2 minuty. Pak přidáme smetanu, zázvor, wasabi a povaříme ještě minutu.

2. Směs přelijeme do mixéru, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a vše rozmixujeme na lehký krém.

3. "Cappuccino" ihned rozdělíme do čtyř sklenic s ouškem a ihned podáváme. Nakonec můžete povrch nápoje ozdobit trochou šlehačkové pěny. V tomto případě podáváme se lžící...


  • Vybrali jsme pro Vás