Doporučujeme

Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Čtenářský recept: Indické sabdží

  • 0

Doba přípravy 30 minut

Počet porcí: 2

* 4 brambory
* rýže, dle potřeby
* jakákoliv zelenina ( brokolice, mrkev, paprika )
* olivový olej
* koření: 1 lžíce garam masala a kurkuma, sůl dle potřeby, 1 lžíce sladké papriky, zázvor
* olej na smažení

1. Opečeme zvlášť brambory, okapeme a necháme vystydnout.
2. Na pánev dáme olivový olej podle potřeby a přidáme lžíci garam masaly a rozmícháme.
3. Pak přidáme zeleninu, kterou chvíli osmažíme a podlijeme vodou. Přidáme opečené brambory a zbytek koření. Necháme cca 20 minut vařit.
4. Mezitím uděláme rýži, doporučuji dlouhozrnou basmati.
5. Když už je zelenina měkká, můžeme omáčku zahustit moukou. Já používám jemnou špaldovou.


  • Vybrali jsme pro Vás