Doba přípravy: 15 minut + pečení 40 až 60 minut
Množství: 15 porcí
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek pískového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 kypřící prášek
- 3 vejce
- 1 hrnek mléka
- rozinky
- sušená švestka
- sádlo
- hrubá mouka
1. Mouku smícháme s kypřícím práškem a cukrem. Přidáme vejce a olej. Vše promícháme a nakonec přidáme mléko.
2. Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do předem vymazané a vysypané formy.
3. Pečeme dle druhu formy 40 až 60 minut ve středně vyhřáté troubě.
Poznámka: Tento recept dělám v kameninové oboustranné formě. Před nalitím těsta vezmu dvě rozinky a vmáčknu je do sádla, kterým jsem forrmu vymazala, v místě očí. Poté ještě jednu sušenou švestku do nosu. V kameninové formě peču hodinu.