Doporučujeme

Hermelínovo-vaječný salát

Hermelínovo-vaječný salát | foto: Otto Plášekpro iDNES.cz

Čtenářský recept: Hermelínovo-vaječný salát

  • 0

Doba přípravy: 20 minut
Množství: 6 porcí

  • 4 ks hermelínu (4x100 g)
  • 200 ml majonézy
  • 1 velká bílá cibule
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 uvařená vejce na tvrdo
  • 3 větší sterilované okurky
  • kousek čerstvého celeru
  • sůl, pepř, petrželová a celerová nať

1. Hermelíny nakrájíme na malé kostičky, přidáme majonézu, sůl, pepř a plnotučnou hořčici. Opatrně spojíme v celistvou směs tak, aby nedošlo k přílišné devastaci kostiček hermelínu.

2. Okurky a plátek celeru nakrájíme na malé kostičky a přidáme k hermelínové základní směsi. Cibuli nakrájíme na jemno a nasekáme i celerovou a petrželovou nať. Uvařená vejce natvrdo nakrájíme na větší kostky a přidáme do směsi. Lehce promícháme a dáme do lednice dobře vychladit.

Poznámka: Podáváme s čerstvým nejlépe křupavým pečivem jako vydatnější velikonoční večeři.


  • Vybrali jsme pro Vás