Doba přípravy: 20 minut
Množství: 6 porcí
- 4 ks hermelínu (4x100 g)
- 200 ml majonézy
- 1 velká bílá cibule
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 4 uvařená vejce na tvrdo
- 3 větší sterilované okurky
- kousek čerstvého celeru
- sůl, pepř, petrželová a celerová nať
1. Hermelíny nakrájíme na malé kostičky, přidáme majonézu, sůl, pepř a plnotučnou hořčici. Opatrně spojíme v celistvou směs tak, aby nedošlo k přílišné devastaci kostiček hermelínu.
2. Okurky a plátek celeru nakrájíme na malé kostičky a přidáme k hermelínové základní směsi. Cibuli nakrájíme na jemno a nasekáme i celerovou a petrželovou nať. Uvařená vejce natvrdo nakrájíme na větší kostky a přidáme do směsi. Lehce promícháme a dáme do lednice dobře vychladit.
Poznámka: Podáváme s čerstvým nejlépe křupavým pečivem jako vydatnější velikonoční večeři.