Suroviny na 6 porcí:
- 3 snítky čerstvého oregana
- 3 snítky čerstvé šalvěje
- 1/4 šálku pomerančového džusu
- 1/4 šálku medu
- 1 lžíce hrubě mletého černého pepře
- 2 lžíce nastrouhané citronové kůry
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 6 stroužků česneku
- 2 lžičky koření na vepřové maso
Postup:
1. Všechny ingredience kromě soli dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
2. Směs vložíme do uzavíratelného sáčku, přidáme vepřovou panenku a uzavřeme. Sáček vložíme na 2 hodiny do lednice a necháme marinovat.
3. Občas můžeme sáček protřepat, aby se marináda lépe vsákla. Po 2 hodinách vyndáme maso ze sáčku a marinádu odstraníme. Maso důkladně osolíme.
4. Mezitím si rozpálíme gril. Jakmile je gril rozpálený, položíme na něj vepřovou panenku a grilujeme. Před krájením necháme ještě 10 minut odležet a můžeme podávat. Podáváme s opečenými brambory nebo rozpečenou bagetkou.