Doporučujeme

Fazolový salát

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Fazolový salát

  • 9

200 g malých bílých fazolek
200 g červených fazolí Kidney
100 g tvrdého sýra
¼ pečeného kuřete
1 střední červená cibule
Sůl
Čerstvě mletý pepř
Rukola
Olivový olej
4 vejce

Nejdříve si připravíme ztracená vejce. Do kastrůlku si dáme vodu, přidáme sůl a ocet a přivedeme k varu. Potom do vody opatrně rozklepneme vejce a zahříváme je 3 minuty asi při 85 °C (voda by neměla vařit). Potom vajíčka vyndáme na talířek a necháme mírně zchladnout.
Do větší misky si dáme bílé i červené fazole, na kostičky nakrájené kuřecí maso (kuřecí maso, lze nahradit kvalitní vepřovou šunkou) a tvrdý sýr, najemno nakrájenou červenou cibuli. K fazolím dále přidáme sůl, pepř, olivový olej, lístky omyté rukoly a pečlivě promícháme. Kdo chce může do salátu přidat majonézu.
Hotový salát necháme alespoň ½ hodiny odležet. Potom salát dáme na talíř a ozdobíme připraveným ztraceným vejcem.

Poznámka
Podáváme samotné nebo s rozpečenou bagetkou či ciabattou.


  • Vybrali jsme pro Vás