Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Fazolový salát

  0:48aktualizováno  0:48

| foto: pro iDNES.cz

200 g malých bílých fazolek
200 g červených fazolí Kidney
100 g tvrdého sýra
¼ pečeného kuřete
1 střední červená cibule
Sůl
Čerstvě mletý pepř
Rukola
Olivový olej
4 vejce

Nejdříve si připravíme ztracená vejce. Do kastrůlku si dáme vodu, přidáme sůl a ocet a přivedeme k varu. Potom do vody opatrně rozklepneme vejce a zahříváme je 3 minuty asi při 85 °C (voda by neměla vařit). Potom vajíčka vyndáme na talířek a necháme mírně zchladnout.
Do větší misky si dáme bílé i červené fazole, na kostičky nakrájené kuřecí maso (kuřecí maso, lze nahradit kvalitní vepřovou šunkou) a tvrdý sýr, najemno nakrájenou červenou cibuli. K fazolím dále přidáme sůl, pepř, olivový olej, lístky omyté rukoly a pečlivě promícháme. Kdo chce může do salátu přidat majonézu.
Hotový salát necháme alespoň ½ hodiny odležet. Potom salát dáme na talíř a ozdobíme připraveným ztraceným vejcem.

Poznámka
Podáváme samotné nebo s rozpečenou bagetkou či ciabattou.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.