Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Dýňový eintopf

  13:23aktualizováno  13:23

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
50 minut

Množství
5 porcí

1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
400 - 500 g dýně
1 konzerva rajčat
1 l drůbežího vývaru (použila jsem sušený vývar Alnatura)
1 konzerva fazolí
350 g kvalitních vídeňských párků
1 hrst drobných těstovin (mušličky, tarhoňa...)
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce cukru krupice
sůl, pepř

Cibuli nakrájíme na jemno. Do velkého hrnce dáme olej a cibulku na něm osmažíme. Když cibulka zezlátne, přidáme nasekaný česnek a sladkou papriku. Ihned zalijeme vývarem. Sladká papriky by se neměla smažit, aby nezhořkla. Do vývaru přidáme rajčata nakrájená na kousky i s tekutinou, ve které jsou v konzervě naložená. Dále přidáme dýni, oloupanou a nakrájenou na kousky a cukr. Zamícháme a na mírném plameni vaříme 30 minut než dýně změkne.
Do povařené polévky přidáme slité fazole, párky nakrájené na kolečka a těstoviny. Vaříme do uvaření těstovin, cca ještě 10 minut. Ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Pro mě je ideální konzistence této polévky taková, aby vařečka v hrnci stála, takže přidávám hodně těstovin a klidně i další suroviny podle chuti. Tato verze je naše nejoblíbenější a děláme si ji každý podzim.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.