Doporučujeme

Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake | foto: Profimedia.cz

Dýňový cheesecake

  • 9
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Suroviny na 6 porcí:

  • 200-250 g sušenek (světlé)
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 hrnek povařené a rozmačkané dýně hokkaidó (vychlazené)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce medu nebo odpovídající množství hnědého cukru
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • citrónová šťáva (pár kapek)
  • špetka skořice

Postup:

1. Sušenky rozdrtíme, vmícháme do nich rozpuštěné máslo a celou směsí naplníme dno vymazané formy na koláč. 

2. Dýni smícháme s medem, citronovou šťávou, skořicí a zakysanou smetanou, přidáme dvě vejce a promícháme lžící nebo mixérem. 

3. Směs nalijeme na sušenkový korpus a dáme péct do trouby přibližně na 180 stupňů, 30 až 40 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás