Doporučujeme

Dýňová polévka i pro chlapi!

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Pikantní dýňová polévka se slaninou

  • 0

Doba přípravy
30 min.

Množství
6

1 dýně hokkaido
1 větší cibule
3 lžíce dýňového oleje
20 dkg anglické slaniny
1 balíček dýňových semínek
2 lžíce nastrouhaného parmazánu
2 stroužky česneku
trocha muškátového oříšku
kousek zázvoru
sůl
pepř
1 lžíce smetany a dýňového oleje na ozdobení

Na dýňovém oleji osmahněte cibuli. Dýni vydlabejte, neloupejte, nakrájejte na větší kostky, přidejte k cibuli, promíchejte, přilijte vařící vodu a uvařte do poloměkka. Rozmixujte tyčovým mixérem. Hustotu polévky určujte množstvím vody, ve které dýni rozmixujete. Přidejte prolisovaný česnek, prolisovaný zázvor, muškátový oříšek, sůl (slanina i parmazán už dost osolí), pepř a povařte asi 5 minut. Do odstavené polévky vmíchejte opečenou slaninu na proužky a parmazán. Zamíchejte, chutě se propojí. Podávejte posypané nasucho opraženými dýňovými semínky, zakápněte dýňovým olejem a smetanou.


  • Vybrali jsme pro Vás