Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Pikantní dýňová polévka se slaninou

  13:23aktualizováno  13:23

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
30 min.

Množství
6

1 dýně hokkaido
1 větší cibule
3 lžíce dýňového oleje
20 dkg anglické slaniny
1 balíček dýňových semínek
2 lžíce nastrouhaného parmazánu
2 stroužky česneku
trocha muškátového oříšku
kousek zázvoru
sůl
pepř
1 lžíce smetany a dýňového oleje na ozdobení

Na dýňovém oleji osmahněte cibuli. Dýni vydlabejte, neloupejte, nakrájejte na větší kostky, přidejte k cibuli, promíchejte, přilijte vařící vodu a uvařte do poloměkka. Rozmixujte tyčovým mixérem. Hustotu polévky určujte množstvím vody, ve které dýni rozmixujete. Přidejte prolisovaný česnek, prolisovaný zázvor, muškátový oříšek, sůl (slanina i parmazán už dost osolí), pepř a povařte asi 5 minut. Do odstavené polévky vmíchejte opečenou slaninu na proužky a parmazán. Zamíchejte, chutě se propojí. Podávejte posypané nasucho opraženými dýňovými semínky, zakápněte dýňovým olejem a smetanou.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.