Doba přípravy
1-1,5 hod + čas na t
Množství
12
Korpus:
150 g Mletých lískových oříšků
1 balíček Vanilkového cukru
1 polévková lžíce kakaa na vaření
1 čajová lžička instantní kávy
4 vejce
125 g Cukru krystal
Krém:
600 g Mražených malin
50 g Cukru krystal
300 ml bílého jogurtu
100 ml smetany na šlehání
14 plátků želatiny
Nejprve vyndáme maliny a necháme je při pokojové teplotě rozmrznout, nejlépe na sítku, abychom se zbavili přebytečné vody.
Korpus:
Smícháme mleté oříšky, vanilkový cukr,kakao a kávu. Vajíčka oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a žloutky vyšleháme s cukrem do světlé krémové pěny.
Sníh a oříškovou směs lehce smícháme a celou tuto směs přimícháme do žloutkové pěny.
Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 24 cm a pečeme na 180-200°C cca 30 min.
Upečený korpus necháme vychladnout.
Malinový krém:
Rozmrazené maliny rozmixujeme na jemné pyré, které pak propasírujeme přes sítko čím se zbavíme zrníček. Poté malinové pyré smícháme s jogurtem a cukrem, mícháme dokud se cukr nerozpustí. Jako poslední vyšleháme smetanu a opatrně ji vmícháme do směsi. Želatinu připravíme podle návodu. A jemně ji vmícháme do malinového krému.
Kolem korpusu umístíme dortový ráfek a směs na něj nalijeme. Poté celý dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Na ozdobu můžeme použít maliny a mátové lístky.
Poznámka
Lehký letní dezert.