Doporučujeme

Domácí bonboniéra

Domácí bonboniéra | foto: archivpro iDNES.cz

Čtenářský recept: Domácí bonboniéra

  • 0
"Je to naše nejoblíbenější vánoční cukroví," napsala čtenářka o receptu na vánoční bonboniéru. Je prý výborná, když ji vychladíte v lednici.

Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 30 ks

* 16 dkg dětských piškotů
* 16 dkg cukru práškového
* 6 dkg másla
* kakao
* rum
* rozinky
* kandované ovoce (meruňky, ananas, švestky)
* ořechy
* mandle
* kokos

1. Do skleničky si nakrájíme na drobné kousky rozinky, oříšky, mandle, kandované ovoce a zalijeme rumem.
2. Na vále válečkem rozdrtíme dětské piškoty, přidáme cukr a rozměklé máslo. Zpracujeme těsto, přidáme namočené kousky, kakao a kokos. Ingredience volíme podle toho, co má kdo rád.
3. Z těsta tvoříme větší kuličky, plníme do plata z bonboniéry a nakonec zdobíme podle fantazie, můžeme polévat čokoládou, bílou čokoládou, sypat mletými oříšky, kokosem, perličkami...

TIP: Když nejde těsto zpracovat z uvedeného množství surovin, přidám, co zrovna chybí, například kousek másla, nebo naopak piškoty.


  • Vybrali jsme pro Vás