Doporučujeme

Šťavnatá pečeně se zeleninou

Šťavnatá pečeně se zeleninou | foto: Isifa

Čtenářský recept: Divočák italského myslivce

  • 0

  • 1 noha z divočáka
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stonky celeru
  • olivový olej
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 620 ml suchého červeného vína
  • 1 malá nakrájená cibule
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 červené papriky
  • 1 celá palice česneku
  • 200 g krájených rajčat z plechovky
  • sůl a pepř

1. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme a osmažíme na oleji. Do hlubokého pekáče vložíme maso, přidáme osmaženou zeleninu, rozmarýn a zalijeme 500 ml vína.
2. Maso necháme stát v chladu alespoň 12 hodin. Občas otočíme. Marinádu slijeme, maso zprudka opečeme na oleji.
3. Vyjmeme, přidáme cibuli, česnek, na čtvrtky nakrájené papriky a chilli papričku. Opečeme, přidáme maso a podlijeme vínem. Necháme trochu vydusit a přidáme rajčata, sůl a pepř.
4. V troubě pečeme asi 2 hodiny, občas podléváme marinádou. Na konci pečení odklopíme poklici, aby se povrch pěkně opekl.

TIP: Pokud chceme dodržet italský ráz receptu, jíme s bagetou, kterou si máčíme ve výpeku, nebo s těstovinami. Zarytí vlastenci klidně mohou přiložit bramborový knedlík. Miluji středomořskou kuchyni, a tak si z každé dovolené přivezu nějaký ten recept. Tento jsem, bohužel, nedostala od mladého italského myslivce, ale od recepční v hotelu. :-)


  • Vybrali jsme pro Vás