Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Cuketový krém s bazalkou

  0:25aktualizováno  0:25

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
20

Množství
4

1 větší cuketa
2 stroužky česneku
Lístky čerstvé bazalky
400 – 600 ml zeleninového vývaru
3 lžíce zakysané smetany
Parmazán na posypání
2 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř

Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek a bazalku nasekáme najemno. Nakrájenou cuketu s česnekem dáme na rozpálený olej do většího hrnce, osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Přidáme bazalku, zalijeme vývarem a vaříme dalších 10 minut. Stáhneme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme smetanu a ještě chvilku povaříme. Hustotu polévky regulujeme množstvím vývaru a smetany. Podáváme posypané parmazánem a zdobené bazalkou.

Tip: Pokud máte raději polévku s kousky zeleniny, rozmixujte dohladka jen tři čtvrtiny povařené cukety.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.