Doba přípravy: 60 minut
120 g cukru
80 g hladké mouky + na plech
50 g rozpuštěného vychladlého másla + na vymazání plechu
3 vejce
2 žloutky
lžíce kvalitního kakaa
2 bílky
1 sáček vanilkového cukru
Na krém:
250 ml smetany
100 g cukru
3 žloutky
150 g kvalitní strouhané čokolády
1. Troubu vyhřejeme na 160 °C. Připravíme si vodní lázeň: v širším hrnci uvedeme do varu vodu a nad ni umístíme mísu. Do mísy nad vodní lázní dáme vejce, žloutky, cukr a elektrickým šlehačem šleháme tak dlouho, dokud směs nebude hustá. Pak mísu sundáme z lázně a mícháme do úplného vychladnutí.
2. Bílky spolu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a do žloutkové směsi opatrně přimícháme mouku s kakaem, máslo a nakonec bílkový sníh.
3. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme na plech a pečeme asi 10 minut. Po upečení necháme korpus zcela vychladnout.
4. Připravíme si krém: do smetany přidáme cukr, žloutky a čokoládu. Dáme na mírný plamen a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud nevznikne hustý krém, který necháme vychladnout. Korpus podélně překrojíme na dvě poloviny a jednu potřeme polovinou krému. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a celou buchtu potřeme zbytkem krému. Dáme ztuhnout do chladničky a před podáváním nakrájíme na řezy.