Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Chilli con carne poručíka Columba

  0:49aktualizováno  0:49
V době vánočního shonu je chilli ideální. Nenáročná příprava, velký hrnec a minimum nádobí. Sen ženy, kterou čeká vánoční pečení.

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
60 minut

Množství
8

1 velká cibule
500 g hovězího mletého
1 lžíce oleje
3 stroužky česneku
3 lžíce rajského protlaku
koření chilli con carne Kotányi
1 plechovka kukuřice
1 plechovka bílých fazolí v tomatě
1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce
2 papriky
2 rajčata
sůl

V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Nakrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme mleté maso, rozkrájený česnek a orestujeme. Přidáme rajský protlak, dvě lžíce koření chilli con carne, podlijeme vodou, jemně osolíme a 40 minut dusíme.
Poté přidáme fazole a kukuřici, rozkrájená rajčata a papriky a ještě 10 minut povaříme.

Poznámka
Podáváme s chlebem nebo křupavými suchárky.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.