Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Bylinková rajčatová polévka

  0:23aktualizováno  0:23
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Bylinková rajčatová polévka | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 1 kg uzrálých rajčat 
  • 2 červené cibule
  • 1 litr vody 
  • 100 ml sladké smetany
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • čerstvé bylinky: tymián, oregano, rozmarýn, bazalka, rukola, pažitka
  • 2 lžíce třtinového cukru ( nemusí být, záleží na vyzrálosti rajčat)
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Ve větším hrnci na oleji krátce orestujeme cibuli. Přidáme nakrájená rajčata a snítky bylinek. 

2. Vše restujeme 15 minut. Zalijeme vodou a vaříme 25 minut. 

3. Z polévky vyndáme tvrdé větvičky bylinek. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme cukr. Přilijeme smetanu, dochutíme pepřem a solí. Nakonec polévku ozdobíme pažitkou a bazalkou.

Poznámka
Polévku lze servírovat s opečenou bagetkou potřenou olivovým olejem s česnekem.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.