Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Bulgurový salát

  0:48aktualizováno  0:48

| foto: pro iDNES.cz

125 ml suchého bulguru
120 g baby mrkve
4 rajčata
120 g kukuřičných zrn
1/3 ledového salátu
½ salátové okurky
Čerstvě mletý pepř
1 lžíce citrónové šťávy
Sůl
Olivový olej
150 g nahrubo strouhané goudy
160 g sterilovaného tuňáka
Čerstvá bazalka na ozdobu

Dle návodu na sáčku si připravíme 125 ml suchého bulguru a necháme ho vychladnout.
Do větší misky si dáme na kousky nakrájenou baby mrkev, rajčata, ledový salát, okurku, dále přidáme kukuřici, strouhanou goudu a vychladlý bulgur.
V mističce si připravíme zálivku – čerstvě mletý pepř, sůl, olivový olej, citrónovou šťávu a vše prošleháme vidličkou. Zálivku nalijeme do misky k salátu a vše promícháme.
Promíchaný salát servírujeme na talíř, kde ho ozdobíme tuňákem a čerstvou bazalkou.

Poznámka
Podáváme s rozpečenými bagetkami.

Autor:




Hlavní zprávy

Cuketovo čokoládový chlebíček
Cuketovo čokoládový chlebíček

Potěšte rodinu rychlou dobrotou.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.