- 2,5 kg brambor
- 5 vajec
- 1 lžičku soli
- 1 větší cibuli
- 1 mrkev
- petržel
- trochu pepře
- kyselé okurky
- 3 lžíce majonézy
- 1 krabička smetany ke šlehání
1. Den předem uvaříme 2,5 kg brambor ve slupce. Vodu slijeme a kastrol necháme přiklopený pokličkou, aby se brambory dobře loupaly.
2. Brambory protlačíme přes strunový kráječ a do připravené mísy přidáme 5 natvrdo uvařených vajec, lžičku soli, trochu pepře, 1 nadrobno nasekanou cibuli, 1 nastrouhanou syrovou mrkev, petržel a nakrájené kyselé okurky.
3. Zalijeme lákem z okurek. Promícháme a necháme odstát. Poté přidáme 3 polévkové lžíce majonézy a opět promícháme. Nakonec vlijeme krabičku smetany ke šlehání 33% a promícháme.
4. Necháme odstát 2 hodiny.