Doba přípravy: 60 minut
Množství: 6 porcí
- 8 ks větších brambor (1 kg)
- 1 Moravanka
- 4 vejce
- 1 cibule
- 4 majonézy Poličanka
- sůl
- pepř
1. Omyté brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladit.. Moravanku podusíme cca v 1 dcl vody, aby změkla. Poté ji zcedíme a takto povařenou zeleninu můžeme ještě rozkrájet na menší kousky.
2. Brambory oloupeme, projedeme rádýlkem. Vmícháme do nich podušenou zeleninu, sůl, uvařená vejce, pepř, nadrobno nakrájenou cibuli.
3. Vše důkladně promícháme a necháme uležet. Salát připravuji den předem, aby se rozležel a až v den podávání zamícháme majonézu. Podle potřeby dochutíme.
Poznámka: Salát podáváme se smaženým kaprem, králíkem, kuřetem, sekanou... Salát podáváme vychlazený, ozdobíme snítkou petrželky, měsíčkem rajčete a kolečkem syrové okurky.