Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Bílá fazolová polévka

  13:23aktualizováno  13:23
Polévku servírujeme do velkých, nejlépe nahřátých misek, ozdobenou vypečenými plátky slaniny a na drobno nakrájenou pažitkou. Jako přílohu podáváme rozpečené bagetky či bílý chléb. Po polévce završíme sklenkou dobrého bílého vína.

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
15 minut

Množství
3 porce

1 velká cibule
Konzerva bílých máslových fazolí (400g)
Tymián-pokud nemáte čerstvý lze použít i sušený
Trocha másla
500 ml drůbežího vývaru
Smetana ke šlehání 100 ml
Slanina nakrájená na tenké plátky(8 plátků)
Sůl, pepř
Pažitka

V hrnci na troše másla opečeme nakrájenou cibuli do zlatova, poté přidáme vývar, fazole a tymián (podle chuti ale nemusíme s ním šetřit, krásně polévku provoní:-). Vaříme na mírném ohni asi 10 min, vlijeme smetanu a polévku rozmixujeme do hladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
Mezitím opečeme tenké plátky slaniny na pánvi.
Polévku podáváme ozdobenou slaninou a pažitkou s rozpečenou bagetkou.
Dobrou chuť!

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.