Doporučujeme

Barevný talíř z parního hrnce

Barevný talíř z parního hrnce | foto: Lucie Houžvičkovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Barevný talíř z parního hrnce

  • 1

Doba přípravy: 35 minut
Množství: 1 porce

  • 100 g kuřecích prsou
  • 100 g zmražených zelených fazolek
  • 50 g cherry rajčátek
  • 150 g brambor (maličkaté)
  • oregano

1. Postupně dáváme do parního hrnce, brambory (ve slupce, můžeme je i rozkrojít pokud jsou veliké), po 15 minutách kuřecí maso, po dalších 15 minutách cherry rajčátka, a nakonec 2 minuty před vypnutím fazolky, aby byly krásně křupavé.

2. Nic nesolíme, jen na kuřecí maso dáme oregano, čerstvé nebo i sušené.

Poznámka: Je to krásně zdravý recept, má jen 989 kJ a po zimě je to dobrá dietní večeře nebo oběd. K tomu se hodí sklenka bíleho vínka.


  • Vybrali jsme pro Vás