Doporučujeme

Čtenářský recept: Barevná nádivka

  • 1

Doba přípravy: 115 minut
Množství: 8 porcí

  • 500 g očištěné mrkve
  • 400 g brokolice
  • 160 ml smetany
  • 6 vajec
  • 150 g lučiny
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 4 listy hlávkového salátu
  • sůl, pepř

1. Mrkev a brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě (každou zvlášť) a zeleninu rozmixujeme dohladka. Lučinu vyšleháme s vejci, solí, pepřem a zjemníme smetanou. Polovinu krému smícháme s mrkví a druhou s brokolicí.

2. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií, na dno rozetřeme mrkvovou hmotu a urovnáme ji. Oloupaná vařená vejce zabalíme do salátových listů a naskládáme do formy. Vše zakryjeme brokolicovou hmotou, uhladíme a zakryjeme alobalem potřeným trochou másla.

3. Formu vložíme do pekáčku se studenou vodou tak, aby voda sahala do 3/4 formy a pečeme 90 minut při 150 °C.

4. Upečenou nádivku necháme ve formě vychladnout a poté ji vyklopíme na talíř. Fólii sejmeme a nádivku nakrájíme na plátky.

TIP: Zeleninu můžete nahradit mletou uzeninou, rybím masem nebo dýní. Místo mrkve můžete zkusit třeba lososa a brokolici zaměňte za maso z tresky se sekanou petrželkou.


  • Vybrali jsme pro Vás