Doba přípravy: 115 minut
Množství: 8 porcí
- 500 g očištěné mrkve
- 400 g brokolice
- 160 ml smetany
- 6 vajec
- 150 g lučiny
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 4 listy hlávkového salátu
- sůl, pepř
1. Mrkev a brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě (každou zvlášť) a zeleninu rozmixujeme dohladka. Lučinu vyšleháme s vejci, solí, pepřem a zjemníme smetanou. Polovinu krému smícháme s mrkví a druhou s brokolicí.
2. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií, na dno rozetřeme mrkvovou hmotu a urovnáme ji. Oloupaná vařená vejce zabalíme do salátových listů a naskládáme do formy. Vše zakryjeme brokolicovou hmotou, uhladíme a zakryjeme alobalem potřeným trochou másla.
3. Formu vložíme do pekáčku se studenou vodou tak, aby voda sahala do 3/4 formy a pečeme 90 minut při 150 °C.
4. Upečenou nádivku necháme ve formě vychladnout a poté ji vyklopíme na talíř. Fólii sejmeme a nádivku nakrájíme na plátky.
TIP: Zeleninu můžete nahradit mletou uzeninou, rybím masem nebo dýní. Místo mrkve můžete zkusit třeba lososa a brokolici zaměňte za maso z tresky se sekanou petrželkou.