Příprava10 min, 20 min pečení
Soutěžte také o kuchařku Dity P.Čtenářka Andrea Šmejkalová vyhrává kuchařku Deník Dity P. Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde. |
- 2 banány
- 4 větší datle
- 2 vrchovaté lžíce mletých oblíbených ořechů (dávám domácí vlašské)
- 2 vrchovaté lžíce pohankové/ovesné mouky popř. rozmixovaných ovesných vloček
- lžička pomerančové kůry
- 4 lžíce karobového prášku
- sníh z jednoho bílku
- půl lžičky jedlé sody, nebo kypřícího prášku bez fosfátů
- 4 odměrky sladíka (stevia sladidlo 98%)
- popř. Čokoládové aroma
- V misce jsem smíchala všechny sypké přísady. V další a větší jsem rozmixovala banány do hladké konzistence – ne nepodobné žloutkovému krému. Poté jsem umixovala také datle. Do směsi jsem vmíchala sypkou složku a dle sladkosti ovoce, dosladila a přidala pár kapek aroma.
- Z bílku jsem ušlehala sníh a nakonec vmíchala do hmoty, už jen stěrkou, aby se směs nadlehčila. Těsto jsem nalila do menší koláčové formy (průměr 18cm).
- Peču na 180°C cca 20-25 min na program koláče (horní i spodní ohřev + větrák).