Množství
podle počtu okurek
Do každé sklenice dáme:
Soutěžte také o kuchařku Dity P.Čtenářka Věra Schmiedtová vyhrává kuchařku Deník Dity P. Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde. |
- půlku bobkového listu
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- 1 zarovnanou čajovou lžičku soli
- 9 cukerínů
- špetku hořčičného semínka
- 1 dcl octa
- Do každé sklenice na dno vložíme kopr, křen, kolečka mrkve, nakrájenou cibuli, chilli papričku (vše podle uvážení). Sklenici naplníme umytými a očištěnými okurkami - nakládačkami. Čím jsou menší, tím lépe
- Dolijeme do sklenice pitnou vodu, zatáhneme víčka, dáme na vysoký plech, na který nalijeme vodu a v troubě zahříváme. Voda na plechu se nesmí vařit.
- Sklenice asi po 20 minutách vyjmeme a obrátíme dnem vzhůru, zakryjeme a necháme pomalu vychladnout. Víčka se přitáhnou. Za čtrnáct dnů jsou okurky připravené ke konzumaci.