Doba přípravy
hodinka
Množství
cca 5-6
- 1/2kg mletého masa mix (ideálně půl na půl vepřové a hovězí maso)
- obvyklé koření (sůl, pepř, majoránka)
- vajíčko
- trochu strouhanky
- jednu vepřovou panenku obalenou zelenými bylinkami (pažitkou, petrželkou, tymiánem - vše dle chuti)
- Mleté maso vymícháme s vajíčkem, kořením a trochou strouhanky (na ideální hustotu masové směsky). Na mikroténovou folii ho rozprostřeme do výšky cca 1cm, na délku koupené vepřové panenky. Vepřovou panenku položíme na masovou směs.
- Zabalíme do rolády a dáme péct. Pečeme cca 45 minut. Necháme odpočinout, pak můžeme krájet na plátky a podávat s chlebem na pikniku, nebo s různě upravenými bramborami doma. K masové roládě podáváme zeleninu dle chuti. Vepřová panenka v roládě je šťavnatá a opravdu moc dobrá.