Příprava 40 minut
Soutěžte také o kuchařku Dity P.Čtenářka Dominika Gašparová vyhrává za tento recept kuchařku Deník Dity P. Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde. |
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 jarní cibulky, nakrájené na kroužky
- hrst cherry rajčat, přepůlené
- 4 kuřecí prsa, nakrájené na kousky
- 3 čerstvé červené chilli papričky, nadrobno
- 10 žampiónů, nakrájených na čtvrtky
- hrst koriandru, nakrájený nadrobno
- 3 polévkové lžíce rybí omáčky
- 1 litr kuřecího, anebo zeleninového vývaru
- 2 kávové lžičky hnědého cukru
- šťáva z limetky
- 2 stonky citrónové trávy, rozčtvrcené
- 6 limetkových lístků (čerstvých nebo sušených)
- 1 polévková lžíce zázvoru, na proužky
- limetka, pikantní omáčka sriracha na dochucení
1. Na prudkém oleji osmažíme cibuli, chilli, zázvor, citrónovou trávu a kuře.2. Když už maso není růžové, podlejeme vývarem a přidáme rybí omáčku, cukr a limetkové listy. Zamícháme, snížíme oheň a vaříme 10-15 minut.3. Přidáme rajčata a žampióny. Povaříme 2 minuty.4. Přidáme jarní cibulku, polovičku koriandru a limetkovou šťávu. Vaříme další 2 minuty.5. Nakonec z hrnce vybereme citrónovou trávu.6. Podáváme se zbytkem čerstvého koriandru, popřípadě s pikantní omáčkou sriracha a čtvrtkou limetky na dochucení.