Soutěžíte o kuchařku Dity P.Čtenářka Kateřina Klimasová vyhrává za recept Kuchařku Deník Dity P. Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde. |
Příprava1 hodina, 4-6 porcí
Na koláč:
- 250g polotučného tvarohu
- 3 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku
- skořice dle chuti
- 1 lžíce medu
- 1 sáček vanilkového pudinku Dr. Oetker Extra vanilkový
Na pyré:
- cca 500g červeného rybízu (čerstvý nebo mražený)
- 100-150ml vody
- 1 lžička citronové kůry
- Med dle chuti
- Smícháme tvaroh se žloutky, medem, skořicí, kypřícím a pudinkovým práškem.
- Ve druhé míse vyšleháme se špetkou soli bílky v tuhý sníh. Opatrně přimícháme k tvarohové směsi.
- Nalijeme na koláčovou formu vyloženou pečícím papírem nebo vymazanou tukem. Pečeme v předehřáté troubě půl hodiny, nejprve na 180°C a v polovině snížíme teplotu na cca 160°C. Poté troubu vypneme a koláč necháme dojít uvnitř 15min.
- Mezitím připravíme pyré. Rozmražený rybíz v hrnci povaříme s trochou vody a citronovou kůrou. Dochutíme medem. Pyré můžeme i lehce pomixovat ručním mixérem dohladka.
- Koláč nakrájíme na osminky a před podáváním přelijeme rybízovým pyré a ozdobíme ovocem dle chuti. Velmi dobré jsou fíky, jahody, či drobné lesní ovoce.