Dobra přípravy: 40 minut
Množství: 6 porcí
- 100 g másla
- 150 g kvalitní hořké čokolády
- 4 vejce
- 125 g třtinového cukru
- 2 lžíce hladké mouky
- kůra z 1 pomeranče.
- 6 malých formiček na pečení
1. Čokoládu opatrně rozpustíme v horké vodní lázni.
2. V míse ušleháme do pěny vejce s cukrem a zlehka vmícháme rozpuštěnou čokoládu a lehce zatřeme mouku a kůru z pomeranče.
3. Formičky vymažeme máslem a dno vyložíme papírem na pečení. Směs rozdělíme do připravených formiček.
4. Formičky dáme nejméně na hodinu do chladničky a mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C. Pečeme přesně 12 minut. Vyjmeme je z trouby a necháme několik minut stát, pak zlehka poklepeme na jejich dno a vyklopíme je na servírovací talířky.
Tip:
Před servírováním posypeme strouhanou čokoládou a podáváme s kopečkem zmrzliny.