Doba přípravy: 30 minut
Množství: 6 porcí
Korpus:
- 4 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 50 g másla
- 85 g hladké mouky
- 30 g kakaa
Krém:
- 250 g mascarpone
- 1/2 velkého kelímku bílého jogurtu
- cukr podle chuti
- vaječný likér
- trochu mléka
- kakao a hoblinky čokolády na ozdobení
- silná káva
- bílá nebo mléčná čokoláda
1. Troubu si rozehřejeme na 180° C a plech vyložíme papírem na pečení.
2. Smícháme vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem a vyšleháme, přidáme mírně vychladlé rozpuštěné máslo a přisypeme prosátou hladkou mouku a kakao. Opatrně zamícháme, aby nám těsto nespadlo a nalijeme na plech. Pečeme přibližně 10 minut.
3. Upečený korpus necháme chladnout a mezitím připravíme krém. K mascarpone přidáme jogurt, cukr, vaječný likér a mléko a důkladně promícháme.
4. Do misek nebo do jedné velké mísy natrháme korpus, zakapeme kávou, polijeme rozpuštěnou čokoládou a potřeme krémem.
5. Uhladíme krém a posypeme kakaem a ozdobíme hoblinkami čokolády.