NA 6 PORCÍ
Příprava: 30 minut + 20 minut pečení
* 11 g práškové želatiny
* 2 žloutky z velkých vajec
* 60 g krupicového cukru
* 350 ricotty nebo žervé
* 3-4 citrony, ostrouhané a vymačkané (150 ml šťávy)
* 1 citron nakrájený na plátky a osmahnutý na másle
* 275 ml smetany ke šlehání, ušlehané do polotuha
* 2-3 velké blumy, odpeckované a pokrájené
* moučkový cukr na poprášení
Na korpus:
* 110 g máslových sušenek, rozdrcených
* 25 g pražených mandlových lupínků
* 50 g rozpuštěného másla
1. Předehřejte troubu na 200 °C. Dno i stěny formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem tak, aby o 2,5 cm přesahoval okraj. Sušenky promíchejte s mandlemi i máslem a vytlačte na dno formy. Dvacet minut předpečte; vyjměte a nechte vychladnout. Želatinu rozpusťte ve třech lžících šťávy.
2. Žloutky, cukr a ricottu minutu šlehejte v robotu, přidejte citronovou kůru i šťávu a přecezenou želatinu. Prošlehejte se smetanou a vmíchejte blumy. Vlijte do korpusu, poklaďte plátky citronu, zakryjte a dejte aspoň na tři hodiny chladit.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Citronové kuličky z vepřového |
Citronové palačinky |
Citronové kostky |