Doba přípravy: 50 minut
Množství: 4 porce
- 2 větší filety z tresky (nebo 6 menších)
- 2 cibule
- 1 citron
- citrónový pepř
- červená paprika
- 5 dkg másla
- 3 - 4 plátky uzené krkovičky nebo debrecínky
1. Do pekáčku na dno dáme slabé plátky másla a na ně rozkrájenou cibuli na proužky.
2. Tresku rozmrazíme a do suchého hadříku nebo do většího počtu ubrousků z ní vysajeme přebytečnou vodu. Posypeme ji kořením a červenou paprikou a dáme do pekáčku, poklademe nakrájenými kolečky citronu, slabými plátky másla a dáme zapéct do trouby.
3. Necháme v troubě cca 20 - 30 minut, těsně před koncem položíme na rybu plátek uzené krkovičky na vypečení. Že je ryba hotová poznáme tak, že se maso rozděluje na jednotlivé plátky. Podáváme s hranolky nebo jinou bramborovou přílohou.