TipNamíchejte hovězí maso s jehněčím nebo do směsi hovězího a vepřového přimelte kousek uzeného bůčku. |
Příprava: 1 hodina 10 minut
Suroviny na 4 porce:
- 4 velké papriky
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 500 g směsi mletého hovězího a vepřového masa
- 50 g rýže
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- 1 vejce
- 150 g eidamu nebo goudy
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Papriky podélně rozřízneme napolovic a vybereme semínka. Pekáč nebo hlubší plech vymažeme lžící oleje. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2. V hlubší pánvi rozehřejeme zbylý olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme mleté maso, rýži a společně opečeme, vařečkou rozmačkáváme větší kusy mletého masa.
3. Směs stáhneme z plamene, dochutíme solí, pepřem a paprikou.
4. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Maso s rýží a cibulí promícháme s vejcem, směsí naplníme papriky.
5. Papriky vložíme do pekáče a zapékáme je podlité trochou vody asi 20 minut. Pak je ozdobíme strouhaným sýrem a zapečeme dalších 10 minut.