Doporučujeme

Plněné papriky

Plněné papriky | foto: MAFRA

Chorvatské plněné papriky

  • 4
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Tip

Namíchejte hovězí maso s jehněčím nebo do směsi hovězího a vepřového přimelte kousek uzeného bůčku.

Příprava: 1 hodina 10 minut

Suroviny na 4 porce:

  • 4 velké papriky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 500 g směsi mletého hovězího a vepřového masa
  • 50 g rýže
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • 1 vejce
  • 150 g eidamu nebo goudy

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Papriky podélně rozřízneme napolovic a vybereme semínka. Pekáč nebo hlubší plech vymažeme lžící oleje. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2. V hlubší pánvi rozehřejeme zbylý olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme mleté maso, rýži a společně opečeme, vařečkou rozmačkáváme větší kusy mletého masa.

3. Směs stáhneme z plamene, dochutíme solí, pepřem a paprikou.

4. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Maso s rýží a cibulí promícháme s vejcem, směsí naplníme papriky.

5. Papriky vložíme do pekáče a zapékáme je podlité trochou vody asi 20 minut. Pak je ozdobíme strouhaným sýrem a zapečeme dalších 10 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás