Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Chorvatské plněné papriky

  0:31aktualizováno  0:31
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Plněné papriky | foto: MAFRA

Tip

Namíchejte hovězí maso s jehněčím nebo do směsi hovězího a vepřového přimelte kousek uzeného bůčku.

Příprava: 1 hodina 10 minut

Suroviny na 4 porce:

  • 4 velké papriky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 500 g směsi mletého hovězího a vepřového masa
  • 50 g rýže
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • 1 vejce
  • 150 g eidamu nebo goudy

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Papriky podélně rozřízneme napolovic a vybereme semínka. Pekáč nebo hlubší plech vymažeme lžící oleje. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2. V hlubší pánvi rozehřejeme zbylý olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme mleté maso, rýži a společně opečeme, vařečkou rozmačkáváme větší kusy mletého masa.

3. Směs stáhneme z plamene, dochutíme solí, pepřem a paprikou.

4. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Maso s rýží a cibulí promícháme s vejcem, směsí naplníme papriky.

5. Papriky vložíme do pekáče a zapékáme je podlité trochou vody asi 20 minut. Pak je ozdobíme strouhaným sýrem a zapečeme dalších 10 minut.

Autoři:


Peugeot 5008 2,0 BlueHDi ALLURE
Peugeot 5008 2,0 BlueHDi ALLURE

r.v. 2016, naj. 1 000 km, benzín
584 900 Kč (s DPH)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.