NA 4 PORCE
Příprava: 15 minut + 10-15 minut smažení
* 8 plátků klasického toustového chleba
* 4 plátky kvalitní libové šunky
* 8 plátků sýra, i ochuceného (my jsme použili Diplomat česnekový z Delvity)
* 2-3 vejce se špetkou soli, rozšlehaná vidličkou
* kukuřičné lupínky na obalení
* rostlinný olej na smažení
1. Na každý plátek chleba položte po plátku sýra a na každý druhý ještě šunku. Přiklopte je a jemně přimáčkněte dlaní, aby líp držely u sebe, případně je ještě spojte špejlí nebo párátkem - usnadní vám obalování a smažení.
2. Toustový balíček položte do rozšlehaných vajec a nechte chvilku nasáknout. Pak ho přitiskněte do nadrcených lupínků a na pár minut uložte v chladu. Obal bude líp držet, sýr zpevní a nebude se při smažení tak rychle tavit.
3. V kastrůlku rozehřejte vyšší vrstvu oleje, protože balíček se nejlíp smaží v tukové lázni. Opatrně je vkládejte a osmažte z obou stran dozlatova. Smažení by mělo být svižné, ale tuk nerozpalujte na nejvyšší teplotu, aby se obal nespálil.
4. Osmažené balíčky položte na vrstvu kuchyňského papíru; odsaje přebytečný tuk. Pokud jste je spíchli špejlí nebo párátkem, před podáváním je vyjměte. Podávejte ještě teplé. Když je doplníte jednoduchým salátem, poslouží vám jako báječný oběd.
Modrá stužka jinak
Chuť náplně zesílí parmská šunka a sýr s modrou plísní.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Tousty s plísňovým sýrem |
Chlebíčky s krevetovým máslem |
Chlebíčky se sýrovo–česnekovou pomazánkou |