NA 8 PORCÍ
Příprava: 10 minut + 15 minut opékání
* 8 větších čerstvých krevet, loupaných, s ocásky
* 100 g másla
* 2 lžíce olivového oleje
* 1 lžička sušených chilli lupínků
* 2 stroužky česneku, rozmačkané
* mořská sůl
* lístky máty na ozdobu
Osm dřevěných špejlí na špízy namočte na 20 minut do vody a pak na ně napíchejte krevety. Rozpalte nepřilnavou pánev, přidejte máslo, olej, chilli, česnek a sůl a zahřívejte asi minutu, dokud se máslo nerozpustí. Pak na něm postupně opékejte krevetové špízy; trvá to 3-4 minuty z každé strany. Přesuňte je na talíř, ozdobte mátou a pokapejte máslem z pánvičky.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Chilli krevety se sýrem |
Chlebíčky s krevetovým máslem |
Krevetový salát s kukuřicí a vajíčky |